A SERDÜLŐKORI PROBLÉMÁK ÉRTÉKELŐ INTERJÚJA (EUROADAD) ALKALMAZÁSA

2005 ápr 18 | Nincs kategorizálva

A Semmelweis Egyetem által akkreditált tréningprogram
(Budapest, 2005. április 29-30, május 27)

A program célja

Az Addikció Súlyossági Index (ASI) egyike a legszélesebb körben használt mérőeszközöknek az addiktológia területén. Serdűlő változatai közül az ADAD (A Serdülőkori Problémák Értékelő Interjúja) terjedt el a legszélesebb körben, és ennek van egyedül európai változata (EuroADAD).

Az EuroADAD olyan strukturált klinikai interjúmódszer, amelyet legalább három területen, a klinikai/diagnosztikai munkában, a program-értékelésben és a kutatómunkában lehet hasznosítani. A 12-21 éves életkor között lévő, tehát elsősorban serdülő korban lévő kliens kezelési szükségleteinek feltérképezéséhez nyújt értékes támpontokat. A mérőeszköz segít a mérési folyamat sztenderdizálásában és a kezelés megtervezésében, valamint a kezelés kimenetelére irányuló kutatások megvalósításában.

A tréning célja, hogy a résztvevők kompetenciáját kifejlessze az EuroADAD adminisztrálásában és használatában.

Ezt a három napos tréningprogramot azon szakembereknek és egyetemi hallgatóknak hirdetjük meg, akik jelenlegi vagy leendő klinikai munkaterületükön megfelelő képességgel, tudással és szakanyagokkal kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy az EuroADAD-ot rutinszerűen és sztenderd módon alkalmazzák.

Trénerek

Bácskai Erika Ph D, szociológus; az EuropASI magyarországi validálását végző munkacsoport tagja; több ASI-tréning oktatója;
Gerevich József Ph D, pszichiáter, addiktológus: az EuropASI magyarországi validálását végző munkacsoport tagja; több ASI-tréning oktatója; nemzetközi jogosítvánnyal rendelkező EuroADAD-tréner;
Rózsa Sándor pszichológus; az EuropASI magyarországi validálását végző munkacsoport tagja; több ASI-tréning oktatója.

A tanfolyam akkreditációja

Az Addiktológiai Kutató Intézet EuroADAD-tréningprogramja orvosi és szociális akkreditációs engedéllyel rendelkezik. A Semmelweis Egyetem által akkreditált program akkreditációs száma: SE-ÁOK/2005-01/00266. Továbbképzési pontérték: 25. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központja által akkreditált program engedélyszáma: S-05-043/2004. Továbbképzési pontérték: 30.

Vizsga és tanúsítvány

A három nap valamennyi programpontján résztvevő hallgatók a tanfolyam végén írásbeli vizsgát tesznek, s az akkreditált képzésről olyan igazolást kapnak, amely feljogosítja őket az EuroADAD európai sztenderdizált változatának klinikai alkalmazására.

A tréningprogram időpontja és helye

Első két nap 2005. április 29-30 (péntek-szombat), harmadik nap 2005. május 27 (péntek).
A program Budapesten, a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban (Budapest, VIII. Reviczky u. 6.) kerül megrendezésre.

A tréningprogram részvételi díja

20.000 forint.

Jelentkezési lap

Kérjük, hogy jelentkezése esetén az alábbi jelentkezési lapot töltse ki és küldje vissza legkésőbb 2005. április 20-ig. A jelentkezőknek részletes programot és tájékoztatót, valamint postai csekket küldünk.

Jelentkezési lap
EuroADAD-tréning, Budapest

Név:……………………………………………………………………………………………

Foglalkozás:……………………………………………………………………………………

Munkahely:……………………………………………………………………………………..

Postacím:………………………………………………………………………………………..

Telefonszám és e-mail-cím:……………………………………………………………………..

Orvosi nyilvántartási szám, ill. diplomaszám:…………………………………………………..

Fizetés módja: postai csekk

A jelentkezési lapot a következő címre kérjük küldeni:

1276 Budapest, Pf. 216. vagy:
E-mail: adki@axelero.hu
Koordinátor: Radványi Krisztina
Tel. 1-2759963

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This