Szégyen és féltékenység

2004 júl 19 | Könyvajánló

Szégyen és féltékenység

A Szégyen és féltékenység a „Psychoanalytic Ideas Series” című, az Institute of Psychoanalysis részére a Karnac által kiadott sorozat ötödik kötete.

Ebben az új utakat nyitó könyvben a szerző rejtett, belső háborgásként kezeli a szégyent és a féltékenységet – alapvető emberi érzelmekként, amelyek mindenkiben megtalálhatóak, de amelyeket gyakran elnyomnak és figyelmen kívül hagynak.

A beteljesületlen vágy, a meghallgatásra nem találó segélykiáltás, a más emberekkel való kapcsolat és megértés kialakítására való képtelenség mind alapjául szolgálhat a szégyennek és az alkalmatlanság érzésének. Mollon szerint a szégyen lényegéből adódóan részét képezi az analitikai helyzetnek, de „megdöbbentő módon a pszichoanalitikai és a pszichoterápiás helyzet ezen szégyennel terhelt oldalával ritkán foglalkoznak”.

Ez a közérthetően megírt és hasznos segítséget nyújtó könyv feltárja, hogy a szégyen és a féltékenység milyen megrendítő hatással lehet az önértékelésre, és ez végül hogyan vezethet különböző krónikus lelkiállapotokhoz.

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

2 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This