Személyiség – fejlesztő csoport indul: Kapcsolatok és társas kompetencia

2005 okt 12 | Rendezvény, tanfolyam

Fehér Pálma és Indries Krisztián pszichológusok vezetésével!

„Amit szívedbe rejtesz
Szemednek tárd ki azt”
József Attila

Túlléphetünk rögzült, sokszor nem tudatos viselkedési mintáinkon, játszmáinkon, a saját magunk által kijelölt határokon? Hogyan alakíthatjuk kompetensebben a kapcsolatainkat? Hogyan fejleszthetjük az önérvényesítő képességünket?

Egyre többen néznek bele abba tükörbe, amit mások tartanak feléjük személyiségfejlesztő (önismereti) csoportokban, hiszen ezáltal hatékonyabban tudnak bizalomteli, őszinte és bensőséges emberi kapcsolatokat kiépíteni. Önismeret azt is jelenti, hogy megtanuljuk felvállalni a valós szükségleteinket, vágyainkat, merjük megélni a közelséget, képessé válunk levetni az álarcainkat és kifejezni az érzéseinket.

A személyiségfejlesztő csoportokon a fejlődés nem más, mint az emberi kapcsolatok kiteljesítésének a tanulása, átélés tapasztalás, megélés útján biztonságos csoportlégkörben. Szertetet adni és elfogadni tudni – ami minden bensőséges kapcsolat alapja – nem mindenki számára könnyű, és egyértelmű, de mint oly sok minden más, ez is tanulható. A személyiségfejlesztő csoportokon, olyan játékos gyakorlatokat alkalmazunk, amelyek segítik csoporton belül betöltött az egyénre jellemző szerepek feltárását, más esetben a befelé fordulást, önmagunk, érzéseink, valódi vágyaink felfedezését, megértését. Félelmeink, szorongásaink, szégyenérzetünk nehezíthetik a tartalmas, mély emberi kapcsolatok, intimitás kialakítását, viszont felismerésük után el lehet engedni ezeket a viszzatartó érzéseket, és megtanulhatunk másképp, kompetensebben viselkedni társas helyzetekben …

Miért jó személyiségfejlesztő csoportba járni? A személyiségfejlesztő csoportokról a résztvevők többnyire érzelmileg gazdagodva, feltöltődve távoznak, sokan ráébrednek arra, hogyan is tudnának változtatni a viselkedésükön, kommunikációjukon, ahhoz, hogy a kitűzött céljaikat elérhessék.

Hamarosan (október végi kezdéssel) személyiségfejlesztő csoportot indít Fehér Pálma tanácsadó szakpszichológus és Indries Krisztián pszichológus. A kezdés előtt az érdeklődőket egy egyéni elbeszélgetésre hívjuk meg, ahol megtárgyaljuk a célokat és az elvárásokat a személyiségfejlődéssel kapcsolatosan. Érdeklődni és információt kérni Fehér Pálmától 06 30 273 97 30-as számon vagy Indries Krisztiántól 06 20 432 2543 -as számon, vagy elektronikus levélben a krisztiani@yahoo.com email címen lehet!

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This