AZ EURÓPAI ADDIKCIÓ SÚLYOSSÁGI INDEX (EuropASI) ALKALMAZÁSA

2006 febr 13 | Rendezvény, tanfolyam

A Semmelweis Egyetem és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központja által akkreditált tréningprogram
(Budapest, 2006. március 3-4, április 7)

A program célja

Az Addikció Súlyossági Index (ASI) egyike a legszélesebb körben használt mérőeszközöknek az addiktológia területén.

Az ASI olyan strukturált klinikai interjúmódszer, amelyet legalább három területen, a klinikai/diagnosztikai munkában, a program-értékelésben és a kutatómunkában lehet hasznosítani. A kliens kezelési szükségleteinek feltérképezéséhez nyújt értékes támpontokat. A mérőeszköz segít a mérési folyamat sztenderdizálásában és a kezelés megtervezésében, valamint a kezelés kimenetelére irányuló kutatások megvalósításában.

A tréning célja, hogy a résztvevők kompetenciáját kifejlessze az ASI adminisztrálásában és használatában.

Ezt a három napos tréningprogramot azon szakembereknek és egyetemi hallgatóknak hirdetjük meg, akik jelenlegi vagy leendő klinikai munkaterületükön megfelelő képességgel, tudással és szakanyagokkal kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy az ASI-t, illetve ennek európai változatát (EuropASI) rutinszerűen és sztenderd módon alkalmazzák.

Trénerek

Bácskai Erika Ph D, szociológus; az EuropASI magyarországi validálását végző munkacsoport tagja; több ASI-tréning oktatója;
Gerevich József Ph D, pszichiáter, addiktológus: az EuropASI magyarországi validálását végző munkacsoport tagja; több ASI-tréning oktatója;
Rózsa Sándor pszichológus; az EuropASI magyarországi validálását végző munkacsoport tagja; több ASI-tréning oktatója.

A tanfolyam akkreditációja

Az Addiktológiai Kutató Intézet ASI-tréningprogramja orvosi és szociális akkreditációs engedéllyel rendelkezik. A Semmelweis Egyetem által akkreditált program akkreditációs száma: SE-ÁOK/2005-01/00266. Továbbképzési pontérték: 25. A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központja által akkreditált program engedélyszáma: S-05-043/2004. Továbbképzési pontérték: 35.

Vizsga és tanúsítvány

A három nap valamennyi programpontján résztvevő hallgatók a tanfolyam végén írásbeli vizsgát tesznek, s az akkreditált képzésről olyan igazolást kapnak, amely feljogosítja őket az ASI európai sztenderdizált változatának klinikai alkalmazására.

A tréningprogram időpontja és helye

Első két nap 2006. március 3-4 (péntek-szombat), harmadik nap 2006. április 7 (péntek).
Helyszín: Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ Erkélyes terem Bp. VIII. Múzeum u. 17. és Addiktológiai Kutató Intézet 1121 Bp. Remete út 12.

A tréningprogram részvételi díja

25.000 forint.

Jelentkezési lap

Kérjük, kattintson ide a jelentkezési lap letöltéséhez!

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This