Autogén tréning csoport indul Schönstein Mónika vezetésével

2007 nov 12 | Rendezvény, tanfolyam

A tréning 12 alkalmat foglal magába.
A módszert 1920-ban dolgozta ki egy berlini ideggyógyász, J. H. Schultz. A technika a stressz leküzdésének egyik leghatékonyabb, Nyugaton kifejlesztett eljárása, melynek lényege, hogy megteremtsük a testi és lelki ellazulást. Ennek megtanulásához eleinte rendszeres gyakorlásra van szükség.

Az Autogén tréning vagy más néven relaxáció egyszerű mentális gyakorlatokból áll. Lényege a test és lélek ellazulása azáltal, hogy segít fenntartani az egyensúlyt az agy két féltekéjének megosztott tevékenysége között. Oldja a szorongást és felszabadítja kreatív részünket.
Testünk tudatosításán keresztül mélyebb betekintést nyerünk annak működésére vonatkozóan: megtanuljuk értelmezni üzeneteit, felismerni szükségleteinket.

A módszer nem igényel speciális felszerelést, öltözéket, illetve testtartást. Nincs kulturális, vallásos vagy világnézeti színezete sem.
Bárhol és bármikor gyakorolható, amikor kezelhető szinten szeretnénk tartani stressz-szintünket, és nem akarunk gyógyszerekhez folyamodni: utazás vagy séta közben, munkahelyi megbeszélésen vagy olyankor, ha valaki éppen halálra untat…
Segít az alvászavarokkal, dadogással, depresszióval, szorongásokkal küzdőknek, lámpalázban, valamint tanulási és különféle lelki eredetű problémákban. Segít egy sor állapot, betegség és fogyatékosság megelőzésében, kezelésében és gyógyításában.
Használatával számos területen, pl. színjátszás, sport, tanulás, munka javíthatjuk teljesítményünket, és teljesebbé tehetjük tevékenységünk élvezetét.

E technika segítségével kevésbé válunk kiszolgáltatottá a különböző stresszforrásoknak, amelyek korábban megzavarták nyugalmunkat.

Jelentkezés folyamatosan:
mschonstein@chello.hu
0670/2948-049

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This