Fókusz – csoport indul!

2008 jan 22 | Rendezvény, tanfolyam

Fókusz – csoport indul!

Módszerünk arra a felismerésre épül, hogy létezik egyfajta testi tudatosság, Gendlin (osztrák származású pszichoterapeuta) szavaival élve, “testi, belső bölcsesség”, amellyel a figyelem megfelelő, tudatos irányítása mellett kapcsolatba lehet kerülni. Az alapgondolat szerint, testünk bölcs, és jól ismeri múltunkat, sebeinket, örömeinket, aktuális problémáinkat illetve elakadásaink okait.
A fókuszmunka során, a különböző élethelyzetekhez kapcsolódó testi érzetekre tanulunk meg figyelni, ezáltal keresve utat ahhoz az egészlegesség élményhez, amely néhány éves korunkig mindannyiunk sajátja volt. A testünkkel kialakított nyitott elfogadó és tudatos kapcsolat segítségünkre lehet abban, hogy rátaláljunk problémáink tudattalanba süllyedt gyökereire. Ezáltal olyan pozitív, gyógyító, változásokat segítő eszköz birtokába kerülhetünk, amely által egyre inkább képessé válunk mindennapi életproblémáink önerőből történő megoldására, és egyben mások ilyen irányú támogatására.

A módszer rendkívül hatékonyan alkalmazható a segítő szakmákban, és a pedagógus pályán egyaránt.

A munka végén a résztvevők oklevelet kapnak, ugyanis az elvégzett képzés egyenértékű a „Fókuszolás 1” alapszintű tanfolyammal, mely a New York-i székhelyű Fókusz Intézet által elismert Fókusz tréneri cím felé vezető első lépcső.

A csoportfoglalkozások megkezdése előtt az első, személyes interjú keretében lehetőség van egy Fókusz-folyamat megtapasztalására, kipróbálására!

A műhely idői keretei:
A Fókusz – csoport időtartama 30 óra; 10, egyenként 3 órás alakalomra bontva.

Részvételi díj: 3000.- Ft/alkalom
A műhely vezetői: Molnár Emese és Kántor Árpád, pszichológusok és Fókosz-trénerek.
A műhely várható kezdete: 2008. február 14. (csütörtök 17-20 h)

Érdeklődni:
Molnár Emese: 06/70-33-64-605 ; msemolnar@gmail.com
vagy
Kántor Árpád: 06/70-38-80-223; knarpad@yahoo.com

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This