Családterápiás sikertörténet

2010 febr 25 | Sikertörténet

Dr. Rátay Csaba és Prém Ildikó által vezetett “sikertörténet” eset:

30 körüli házaspár jön egy 3 éves kisfiúval és tízhónapos kislánnyal. Az anya panasza az, hogy a kisfiút szeretnék magánoviba adni, de a gyerek harap. A játszótéren nekimegy a nagyobbaknak is, a fájdalomra nem reagál. Minden előzmény nélkül támad.

galamb

 

Hat ülés során fény derül a szülők túlterheltségére, a kisebb testvérrel járó figyelem megosztásának a nehézségeire, az anya impulzív, hirtelen reagálásaira.

Abban egyeztünk meg, hogy esténként az anya mesél a gyermekeknek, saját történeteket. Egy este elmondja kisfiának, hogy hogyan történt a szülők esküvője: egy galambot kaptak a nagybácsitól. A fehér galambot az esküvő után kiengedték a kalapból, a templom előtt, az felrepült és közben a szülők azt kívánták, hogy az Isten egy ilyen aranyos kisfiút adjon nekik. A gyermek attól kezdve minden este ezt a történetet kérte és fokozatosan sikerült őt beszoktatni az oviba.

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This