Erich Neumann: A gyermek – előadás-sorozat

2018 dec 6 | Gyermekproblémák

Erich Neumann: A gyermek – előadás-sorozat

 

Majoros Andrea (gyermek- és serdülő klinikai szakpszichológus, a könyv egyik fordítója) hat alkalmas előadás sorozata Erich Neumann: A gyermek c. könyvében leírt elméletéről esetpéldákkal, mese és filmrészletekkel, mitológiai párhuzamokkal.

 

Az előadások tervezett időpontjai: csütörtök esténként 18:30-20:30 között

 

  1. január 17., február 14., március 14., április 11., május 16. és június 13. A helyszín: a Lélekben Otthon Szalon, Visegrádi u. 17.

A részvétel díja alkalmanként 2.000,- Ft, a hat előadás egyben fizetve 10.000,- Ft.

 

Jelentkezés: andrea.majoros65@gmail.com címen

 

A részvételi díjat 2019. január 2-a után a Peták XXI. Bt számlájára kérjük utalni:

 

Erste Bank 11684002-57240800-84000000

 

Az előadások témája röviden:

 

  1. alkalom: Neumann élete, munkásságának elhelyezése a pszichológiában. C. G. Junggal való kapcsolata. A csecsemő első időszakának jellegzetességei

 

  1. Alkalom: Az én alakulásának mechanizmusa. Az Én-Selbst tengely kialakulása és az Én tudattalanból való megszületésének folyamata. A jó anyai viszonyulás eredményei.

 

  1. alkalom: A nem megfelelő anyai viszonyulás jellegzetességei. A distressz Én tulajdonságai. Az agresszív aktivitás és a patológiás agresszió különbsége.

 

  1. alkalom: A moralitás kérdése Neumann gyermekfejlődés elméletében. Az antropocentrikus méltóság és az elsődleges moralitás. Az elsődleges bűntudat fogalma. Neumann Új etikája és annak fogadtatása.

 

  1. Alkalom: A matriarchátusból a patriarchátusba. A matriarchális szakaszok és azok jellegzetességei – különös tekintettel a testi változásokra.

 

  1. Alkalom: Átmenet a patriarchátusba. Szoláris szakaszok ismertetése – a férfias legyőzi a nőiest. Neumann helye ma a

pszichológiában – áttekintés

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This