Szöveges beszámoló

2019 máj 24 | Öngyilkosság

Szöveges beszámoló

A Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány 2018-as évben folytatott működéséről

 

Az alapítvány 2018-ban is folytatta korábban elkezdett tevékenységeit:

  • Öngyilkosság miatt hátramaradott hozzátartozók segítése. Képzett önkénteseink vesznek részt a segítséget igénylő hozzátartozókkal folytatott munkában.
  • Átadtunk a Rendőrség számára 2000 tájékoztató szórólapot, amit képviselőik az öngyilkosságban érintett helyszíneken tudnak hagyni, amelynek információit a családtagok, és a folyamatban érintett szakemberek is hasznosíthatják.
  • Szkizofrén hozzátartozói klub – több alkalommal tartottunk összejöveteleket 80-100 család családtagjainak. Neves szakértőket kértünk fel előadónak.
  • A depresszióval küzdők számára tartottunk klub összejövetelt neves előadók bevonásával.
  • Alapítványunk tagja az Öngyilkosság megelőzéssel foglalkozó hálózatnak, amelyben rendszeresen egyeztetünk.
  • Alapítványunk szakmai tanácsot adott az OSA Öngyilkosság kiállításának. A kiállítás ötletétől a megvalósulásig több alkalommal adtunk szakmai tanácsot a kiállítás megrendezésével kapcsolatban. Az alapítvány neve ott volt a kiállítás szakmai partnerei között.
  • 2018-ban is átadtuk az Öngyilkosság megelőzéséért adott díjat. Idén Szilágyi Lenke fotóművész kapta meg a díjat, aki a fenti kiállítás kurátora, és fő szervezője volt.

SITE projekt:

2018-ban is rendeztünk állásfelkészítő csoportot pszichiátriai betegek számára két kiváló pszichiáter vezetésével. Ezt a Európai Unió SITE projektjének keretében végeztük.

  • Ugyancsak ennek a projektnek a keretében összegyűjtöttük, és honlapunkon megosztottuk az akkreditált munkáltatókat. Több, mint 300 munkáltatót hívtunk fel, és egyeztettünk velük. A honlapunkon feltüntetjük a munkáltató profilját, kontakt személyét, honlapját és egyéb fontos adatait.

A SITE projektet, ami egy Európai Uniós projekt volt Szlovénia, Törökország, Németország, Nagy-Britannia partnerszervezeteivel és egy olaszországi partner vezetésével, sikeresen lezártuk. Az elszámolás 2019-ben meg is történt.

Elkezdtünk egy hosszú távú munkát: „Újra munkába projekt címmel.”

Ebben a projektben esetmenedzser segíti a hátrányos helyzetű munkakereső elhelyezkedését, meghatározott feltételrendszerben, adott keretek között. Ezt a munkát a Miniszterelnöki Hivatal és a Janssen-Cilag támogatásával végezzük, 2019 februárjában kezdtünk és egy naptári évig tart.

2018-ban két nagysikerű konferenciát szerveztünk.

  1. március 24-én egy nemzetközi konferenciát tartottunk Erich Neumann munkásságáról, USA, izraeli és több más hazai vendég előadóval a Bálint Házban.

2018.szeptember 21-én „Tehertételtől a társadalmi hasznosság felé” címmel ugyancsak nagy sikerű konferenciát tartottunk a pszichiátriai betegek és egyéb hátrányos helyzetű munkavállalók munkába állásának megsegítéséről.

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This