Művészetterápiás felhívás

2020 máj 11 | Depresszió, Szorongás

MHM_project_logo

A Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány művészeti elhívása

Vigasztalás nehéz időkben

MŰVÉSZETI ÉS MŰVÉSZETTEÁPIÁS PÁLYÁZAT A MŰVÉSZETTERÁPIA TÁMOGATÁSÁRA

Köztudott tény, hogy egyre növekszik a pszichiátriai betegséggel élő (szorongás, depresszió, személyiségzavar) betegek száma a világban. Talán Ön is szembenézett nehéz élethelyzettel, vagy él együtt pszichiátriai betegséggel vagy valamely szerette szenved a fenti nehézégektől.

A karantén bezártsága a lelki terheket növeli, a művészet pedig a nehéz, fájdalmas érzések kimondásával, az erőforrások mozgósításával, előhívásával csökkenti a fájdalmakat és egyfajta megoldást kínál.

Fejezze ki, alkossa meg ezeket az élményeket!

Tetszőleges technikával 30X40cm méretben készítsen egy képet arról mire vágyik ilyenkor az ember. Végiggondolhatja saját korábbi vagy jelenlegi élethelyzetét, beszélgethet olyanokkal, akik átéltek hasonlót. Hasonló igényekkel vagyunk, de mindannyian másra vágyunk talán. Pályázatunk ezeket a vigaszokat, vigasztalásokat gyűjti össze képekben.

Pályázhatnak: képzőművészek, amatőr művészek, művészetterapeuták klienseikkel egyénileg, csoportosan, pszichiátriai zavarral élők, pszichiátriai dolgozók (orvos, pszichológus, nővér)

Nevezési díj nincs.

A beküldött alkotások a Lélekben Otthon Alapítvány birtokába kerülnek. A legjobb alkotásokat kiállítjuk, közelgő művészetterápiával kapcsolatok konferenciánkon, illetve elárverezzük. A befolyt összegekből művészetterápiás műhelyek eszközköltségeit támogatjuk.

Három kategóriában pályázhatnak:

Képzőművész,

Egészégügyi dolgozó,

Természetes személy

A pályaműveket vagy saját névvel vagy ha anonim szeretne maradni jeligével kérjük elküldeni.

Nyeremény: az első 2-2-2 győztest ajándék-könyvvel jutalmazzuk. A pályázókat a konferencia időpontjáról levélben tájékoztatjuk, s a kiállításra díjmentes látogatást biztosítunk számukra.

Egyelőre fényképezze le, vagy scannel-je be az alkotásokat olyan formában, hogy kitehessük a www.lelekbenotthon.hu honlapra. A honlapon a művészeti alkotásokat kategóriánként fogjuk szerepeltetni és ott lehet rájuk szavazni.

Az alkotások képeit egyelőre jpeg, vagy pdf formában: ide várjuk: info@lelekbenotthon.hu. Később várjuk az alkotásokat, hiszen a felajánlott alkotásokat ki fogjuk állítani, s a pályázati kiírás szerint értékesítjük.

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This