Megjelent az MHM 4. számú hírlevele

2021 dec 23 | MHM hírlevél, Számít a lelki egészség

MHM_project_logo

For English language newsletter click here!

Számít a lelki egészség – Resztoratív Művészet

ÚJ KUTATÁS JELENT MEG A PSZICHÉS EGÉSZSÉGÜGY ÉRDEKÉBEN HASZNÁLT HELYREÁLLÍTÓ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSRÓL

Kapcsolat: admin@rj4all.org

A mai napon új kutatás jelent meg a helyreállító igazságszolgáltatás szerepéről a mentális egészség javításában, különösen az intézményekben élők mentális egészségének javításában. A helyreállító igazságszolgáltatás megerősítő hatással lehet a mentális betegek számára, megtörve a sztereotip orvos-beteg kapcsolatot a terapeuták és a betegek között, miközben megkönnyíti a mentális betegek gyógyulását és társadalmi rehabilitációjukat. A terápiás művészet és a helyreállító igazságszolgáltatás kombinálásában rejlő lehetőségek és előnyök még mindig nem kerültek be az oktatásba és a képzési programokba, így sok felnőtt tanuló és a területen dolgozó szakember nem tud róla.

Az eredmények egy kétéves, az Erasmus+ által finanszírozott és a Restorative Justice for All International Institute által koordinált projektből származnak. Az eredményeket egy ingyenes e-könyvben tették közzé, amely az Egyesült Királyságban, Görögországban, Cipruson, Spanyolországban és Magyarországon végzett projekt összes kutatását, kísérleti projektjét, tanulságát és megállapításait tartalmazza. Az e-könyvnek van egy rövid és egy hosszú változata. A hosszú változat a résztvevő nyelveken írt fejezeteket, valamint egy angol nyelvű összehasonlító fejezetet tartalmaz, míg a rövid változat angol nyelvű összefoglaló fejezeteket tartalmaz a projekt résztvevő országokban elért összehasonlító eredményeiről. Mindkét e-könyv megtalálható ide kattintva!

aszfaltrajz

Dr. Theo Gavrielides, az RJ4All alapítója és igazgatója elmondta: „A Mental Health Matters partnerség nagyon büszke ezeknek az eredményeknek a közzétételére, amelyek azt mutatják, hogy vannak alternatív megoldások a mentális egészségügyi problémákra. A COVID19 intézkedések által okozott elszigeteltség és magányosság mentális egészségügyi világjárványt okozott, amellyel még évekig foglalkozni fogunk. A gyógyszeres kezelés és a felülről lefelé irányuló intézkedések nem mindig megfelelőek. Ez a projekt a helyreállító művészet koncepcióját vezeti be a hatalom megosztásán keresztül”.

Januárban jön a zárókonferenciánk is!

Örömmel jelentjük be, hogy a Mental Health Matters projekt része az RJ4ALL ÉVES KONFERENCIA mely 2022. január 24 – 25. kerül megrendezésre! A konferencia célja, hogy a helyreállító igazságszolgáltatás értékein keresztül újraegyesítse a kultúrákat, elméket és szíveket. A konferencia főtémái a „Nemi alapú erőszak, kirekesztés és mentális egészségügyi kihívások leküzdése” , helyszín a „The Honourable Society of the Middle Temple, Parliament Chamber and Queen’s Room, Ashley Building, Middle Temple Lane, London EC4Y 9BT” .A nemzetközi résztvevők számára korlátozott számban ösztöndíjat biztosítanak. Ezeket a jelentkezési sorrend alapján ajánlják fel, Jelentkezési határidő 2022. január 4-e.

 

$

Regisztráció itt!

$

További információ a konferenciáról itt található!

Online ingyenes kurzusaink:

  1. Tréning program: A resztoratív művészet a mentálhigiénés rendszerekben
    A kurzusra itt regisztrálhat: ide kattintson!
  2. Tréning program: A művészet mint olyan jóvátételi igazságszolgáltatási eszköz, mely elősegíti a pszichés egészséget
    A kurzusra itt regisztrálhat: ide kattintson!

A kurzusok eredmények elvégzése nemzetközi CPD (Continuous Professional Development /Folyamatos Szakmai Fejlődés) Igazolást (bizonyítványt) ad.

E mellett az 1. Tréning programot a Lélekben Otthon Alapítvány az Oftex rendszerben regisztrálta, mely orvosok, klinikai szakpszichológusok, egészségügyi szakdolgozók számára 14 kreditpontot ér. Amennyiben a kurzust elvégezte, kérjük a bizonyítvány másolatát az info@lelekbenotthon.hu címre szíveskedjen eljuttatni, hogy pontjait jóvá lehessen írni.

A project célkitűzései

Az MHM célja, hogy a művészet és a helyreállító igazságszolgáltatás értékeinek felhasználásával fejlessze a mentális egészségügyi szakemberek készségeit, tudását és tapasztalatait. Az MHM célja továbbá, hogy művészeket képezzen ki arra, hogy a művészetet a mentálisan beteg betegek segítése és társadalmi rehabilitációjuk előmozdítása érdekében használják. A végső cél olyan innovatív eszközök létrehozása, amelyek javítják a mentális egészségügyi struktúrákban élők egészségügyi ellátását és önreprezentációját. A fő cél tehát egy olyan módszertani megközelítés létrehozása, amely a művészetterápia előnyeit a helyreállító igazságszolgáltatás értékeivel ötvözi. Az MHM olyan e-tanfolyamokat is tervez és akkreditál, amelyek a felnőtt tanulók készségeit és tudását fejlesztik, támogatva ezzel a továbbképzési utak létrehozását és az azokhoz való hozzáférést.
A konzorciumban 6 partnerszervezet vesz részt, a koordinátor Restorative Justice for All (Egyesült Királyság) és öt másik partner: (Ciprus), Kinonikes Sineteristikes Drastiriotites Efpathon Omadon – EDRA (Görögország), Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány (LOKA) (Magyarország), Fundacion INTRAS (Spanyolország) és Anotati Scholi KAlon Technon -ASFA (Görögország).

Keressen minket a weben és a közösségi médiában!

Látogassa meg https://mentalhealthmatters.eu/ honlapot , hogy többet megtudjon a projektről, hogy tájékozódjon híreinkről és tevékenységeinkről, olvassa kiadványainkat, és maradjon velünk, hogy értesüljön a projekt keretében kifejlesztendő képzésekről és online eszközökről.

Megtalálhat minket az alábbi oldalakon is: Facebook, Instagram és YouTube.

Közösségi médiaoldalainkon keresztül folyamatos frissítéseket kaphat az MHM-projekt minden fejleményéről, valamint a területtel kapcsolatos hírekről.

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This