Pszichoanalitikus a szerelemről

2012 febr 22 | Nincs kategorizálva

Megjelent Ethel Person, pszichoanalitikus könyve, a címe: Szerelmi álmok és végzetes találkozások címmel. A könyv fordítója dr. Váradi Enikő pszichiáter, vele beszélgetett Esti Judit, a Kossuth Rádió munkatársa.

A szerelmesek védőszentje Szent Valentin. Szükségük is van rá, mert a szerelem, mely szélsőséges állapotokba taszítja az embert, szeszélyes. Lépései kiszámíthatatlanok, s nyomában éppúgy jár a boldogság, mint akár a halál.

Filozófusok, írók sokasága próbálta megfejteni e titkot; Arthur Schopenhauer vagy Stendhal könyvet szentelt neki, a megfejthetetlennek. S persze a tudomány is próbál közel férkőzni hozzá, csakhogy e tárgya elszökik előle minduntalan, mert nehéz megragadnia lényegét, nem mérhető, és legfőképp pedig megismételhetetlen. Ám a tudósok mégis rendre megpróbálkoznak azzal, hogy a tudomány szobáiba kényszerítsék a szerelmet; pszichológusok, pszichiáterek igyekeznek a nyomában járni.

Hallgassa meg Esti Judit beszélgetését dr. Váradi Enikő
pszichiáterrel, amely a Kossuth Rádió Szonda című műsorában hangzott el, mely ezen a weboldalon elérhető:

http://www.erdely.ma/eletmod.php?id=110506&cim=pszichoanalitikus_a_szerelemrol_audio

 

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This