Hipnózis – Pszichodráma – Kreativitás

2005 máj 13 | Egyéb témák

Felhívás workshopra

Intenzív önismereti hétvégét tartunk 2005.június 3.-4.-5.-én. A foglalkozásokat pszichoterápiás orvos és pszichológus vezeti.
Módszerkombinációval dolgozunk. Csoporthipnózis során szimbólumok átélésével találkozunk tudattalan élményvilágunkkal. Az élmények pszichés feldolgozását pszichodráma és csoportos kreatív alkotás segíti. A csoportfolyamat során megtapasztaljuk a közösség támogató erejét; a pszichodráma helyzetgyakorlataiban új rálátást kapunk élethelyzeti konfliktusokra és új kreatív megoldásra találhatunk.


Hétvégi találkozásunkon tapasztalatot kínálunk módszerünkről és lehetőséget adunk a személyiségfejlesztés folytatására egy későbbi, hosszabb csoportfolyamatban. A csoport június 3.-án pénteken délután 14-től 18 óráig, szombaton és vasárnap 9-től 18 óráig tart. A részvételi díj 20 ezer forint, ami a terembérletet is magába foglalja.
Jelentkezéseket május 20.-áig várunk az alábbi telefonszámokon.

Dr. Hirsch Anikó:06-20-918-58-94
Jáger Katalin : 06-30-392-53-11

KATATÍM KÉPÉLMÉNY:HIPNÓZIS+ RELAXÁCIÓ+IMAGINÁCIÓ

A katatím képélmény a relaxációs és szimbólumterápiák közé tartozik. Pszichoterápiás módszerét Hans Leuner dolgozta ki 1954.-ben.
Lényege, hogy ellazult, relaxált állapotban szimbólumok megtapasztalásával kapcsolatot teremtünk személyiségünk tudattalan részével. Ez az élmény olyan érzéseket, viszonyulásokat tár fel, amelyek befolyásolják az egyén jelenlegi életvezetését. Ilyenek például a kapcsolati minták szülőkkel, partnerekkel, gyerekekkel, munkával és teljesítménnyel. Mivel ezek a meghatározó élmények a beszédtanulás előtti korból származnak, tudatosan szavakkal nem tudjuk előhívni őket, csak a szimbólumok átélésével. A módszer segítségével tudatossá válik a pszichés élményvilág, a személyiség mozgatórugói. Az élmények megtapasztalása és tudatosítása önismerethez juttat, a személy megérti érzései, cselekedetei gyökereit és változást tud elérni. A relaxáció a szorongást csökkenti, a módszer elsajátítója képessé válik érzelmi reakciói szabályozására, megerősödik a tűrőképessége. A szimbolikus kifejezésmód nem csak a konfliktusok, feszültségek megjelenését segíti, hanem új megoldási lehetőséget is kínál.
Jáger Katalin pszichológus: 06-30-392-53-11

Archívum

A Facebook szabálya szerint a cikket csak akkor tudja lájkolni oldalunkat, ha egyidejűleg be van jelentkezve a Facebook fiókjába.

Kövessen minket!

Szóljon hozzá!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Archívum

Share This